Windsnelheidsalarm PCE-HVAC 50

Nieuw: Windsnelheidsalarm PCE-WSAC 50

Wij hebben sinds april 2017 ons assortiment weer uitgebreid, dit keer met het windsnelheidsalarm PCE-WSAC 50. Dit waarschuwingssysteem werkt met de windsensoren uit de PCE-FST serie. De sensor en het alarmsysteem zijn via een kabel met elkaar verbonden. Het windwaarschuwingssysteem zorgt ook voor de voeding van de sensor. Het systeem maakt gebruikt van 24 V DC, 110 C AC of 230 V AC. Dit maakt het windwaarschuwingssysteem tot een wereldwijd inzetbaar instrument.

Windalarmsystemen worden ingezet op allerlei plaatsen waar continue of sporadisch wind gemeten dient te worden. Deze kan bijvoorbeeld aan bouwkranen of steiger bevestigd worden, of zelfs podia en tenten. De PCE-WSAC 50 informeert de exploitant over de windsnelheid in m/s via het display. Een tweede display geeft de meetwaarde in Beaufort aan.

De beaufortschaal wordt voor de classificering van de windsnelheid gebruikt. Daarbij is de waarde 0 windstil en een waarde van 12 een orkaan. De schaal is vernoemd naar Sir Francis Beaufort en is ‘s werelds meest gebruikte systeem voor de classificatie van windsnelheden.

Naast het weergeven van de meetwaarden, geeft het systeem uiteraard een alarm af wanneer de vooraf ingestelde waarden overschreden worden. Op het display bevinden zich 3 LED’s die corresponderen met GOED – MATIG – SLECHT. Het pre-alarm en het hoofdalarm zijn gebruikspecifiek in te stellen. In het windwaarschuwingssysteem is ook een akoestische alarmfunctie geïntegreerd.

Om dit alarmsysteem ook met andere systemen, zoals licht of alarmhoorn, te gebruiken is in de PCE-WSAC 50 een relais gebouwd. Dit relais werkt parallel met ingestelde alarmen.

De meetwaarden kunnen via een optionele RS485-interface naar een procesbesturingssysteem of een datalogger worden verzonden. Op deze manier is een volledige documentatie van de meetwaarden mogelijk.

Windalarmsysteem bij PCE Brookhuis

Enthousiast geworden over de Windsnelheidsalarm PCE-WSAC 50 en wil je meer weten of direct kopen? Ga dan direct naar onze webshop of bekijk het gehele assortiment!

Video: Hoe word je kampioen armpje drukken?
Video: Kabeltester CableTool