Caravanweegschaal PCE-CWC

Goed voorbereid op reis met de auto- en caravanweegschaal

Nu de zomervakantie voor de deur staat, is het de hoogste tijd om te beginnen met de voorbereidingen. Natuurlijk moeten de  koffers, de fietsen, de gasflessen, en een grote voorraad potten pindakaas mee naar de camping in Frankrijk. Het past gelukkig wel in de caravan maar wordt dit allemaal niet te zwaar?

Om dit te controleren heeft PCE Brookhuis nu een handige compact instrument in het assortiment opgenomen; de auto- en caravanweegschaal PCE-CWC. Deze weegschaal hebben we in een uitvoering met een bereik tot 1 ton en een bereik tot 1,5t. De autoweegschaal is handig compact en kan dus eenvoudig overal mee naartoe genomen worden. Het voordeel van de autoweegschaal PCE-CWC is dat hij voorkomt dat een voertuig onjuist beladen wordt aangezien hij zeer nauwkeurig de belasting van ieder wiel weegt. Dit verhoogt de rijveiligheid en voorkomt overbelasting.

De autoweegschaal is zeer eenvoudig in gebruik; door middel van de menutoets kies je het juiste programma (Motorvoertuig of aanhanger met 1 of 2 assen), op het beeldscherm wordt het type voertuig aangegeven. Plaats de autoweegschaal voor of achter het wiel dat op het scherm knippert en rijd vervolgens langzaam het voertuig op de weegschaal. Nu kun je het gewicht aflezen. Druk vervolgens  opnieuw op de menutoets en een volgend wiel zal beginnen met knipperen. Herhaal dezelfde stappen totdat alle wielen gewogen zijn, daarna zal het totale gewicht van het voertuig af te lezen zijn op het display door opnieuw op de menuknop te drukken.

Voor het wegen van het neuswiel hoeft u het wiel slechts op de weegschaal te plaatsen en is het niet noodzakelijk om eroverheen te rijden. Overigens, het gewicht van het neuswiel bepaalt in grote mate het gedrag van de aanhanger op de weg. Teveel of te weinig gewicht kan onder moeilijke rijomstandigheden ernstige gevolgen hebben. Een juiste belasting betekent altijd meer veiligheid.

Handige caravanweegschaal
Auto- en caravanweegschaal PCE-CWC
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geschikt voor verschillende voertuigen
  • Twee uitvoeringen: tot 1.000 of 1.500 kg
Video: Weeghaak PCE-HS N serie
Video: Hoe word je kampioen armpje drukken?